Δωρεάν αποστολή για αγορές 40€+ για όλα τα αυτοκόλλητα σε ολόκληρη την Ελλάδα!*

Οδηγίες εφαρμογής αυτοκόλλητων σε τοίχο ή βιτρίνα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1

Η συσκευασία περιλαμβάνει:

 • Αυτοκόλλητα
 • Απόδειξη/τιμολόγιο
 • Οδηγίες εφαρμογής
2

Θα χρειαστείτε:

 • Ψαλίδι
 • Ένα κομμάτι χαρτοταινία
 • Πανάκι και καθαριστικό
 • 5 λεπτά υπομονή!
3

Προετοιμασία τοίχου ή τζαμιού:

 • Αν ο τοίχος είναι φρεσκοβαμμένος, πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον 2 εβδομάδες, πριν τοποθετήσετε αυτοκόλλητα.
 • Καθαρίστε τον τοίχο ή το τζάμι απο σκόνη και βρωμιά με ένα στεγνό πανί και λίγο υγρό καθαριστικό και περιμένετε να στεγνώσει τελείως.
 • Το αυτοκόλλητο περιέχει όλα τα στοιχεία κοντά μεταξύ τους (κολάζ). Κόψτε τα κομμάτια που χρειάζεστε ξεχωριστά.
 • Μελετήστε το σημείο που θέλετε να βάλετε το αυτοκόλλητο.
 • Το αυτοκόλλητο αποτελείται απο 3 τμήματα. Απο πάνω προς τα κάτω είναι τα εξής:
  1. Διαφάνεια μεταφοράς (ταινία μεταφοράς). Η ταινία μεταφοράς επαναχρησιμοποιείται,μήν την πετάς. Αν το αυτοκόλλητο είναι μεγάλο, τότε ενδέχεται να έχει περαστεί ταινία μόνο σε κάποια στοιχεία του αυτοκόλλητου. Αφού κολλήσετε το πρώτο κομμάτι, χρησιμοποιήστε την ίδια ταινία και για το υπόλοιπο.
  2. Αυτοκόλλητο Βινυλίου.
  3. Λευκή χάρτινη βάση.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟΥ

Βήμα 1ο

Το αυτοκόλλητο ενδέχεται να ήρθε τσαλακωμένο με τη μεταφορική.Τοποθετήστε το σε μια επίπεδη επιφάνεια και “ισιώστε” το με μία σπάτουλα ή κάρτα.

Βήμα 2ο

Η χαρτοταινία θα σας βοηθήσει να το στερεώσετε στον τοίχο ετσι ώστε να δουλέψετε εύκολα.

Βήμα 3ο

Αρχίστε να ξεφλουδίζετε την λευκή χάρτινη βάση πίσω απο το αυτοκόλλητο και να κολλάτε το αυτοκόλλητο βινυλίου με τη βοήθεια της σπάτουλας. Αν ο τοίχος είναι πολύ ανάγλυφος χρησιμοποιήστε μια πετσέτα και πιέστε το με τα χέρια.

Βήμα 4ο

Τώρα που το αυτοκόλλητο είναι κολλημένο στον τοίχο αφαιρέστε την χαρτοταινία και στην συνέχεια, αργά αργά, την διαφάνεια μεταφοράς. Είστε έτοιμοι!

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟΥ

Βιτρίνα

Η αφαίρεση του αυτοκόλλητου απο την βιτρίνα είναι πολύ εύκολη. Με την βοήθεια ενος μαχαιριού ξεκολλάτε την γωνία έτσι ώστε να μπορέσετε να τραβήξετε όλο το αυτοκόλλητο σιγά σιγά και να το αφαιρέσετε τελείως!

Τοίχος

Χρησιμοποιήστε την ίδια τεχνική με την βιτρίνα. Σε περίπτωση όμως που κάποια σημεία επιμείνουν και σας δυσκολεύουν δοκιμάστε να τα ζεστάνετε με το πιστολάκι και στη συνέχεια να τα αφαιρέσετε!

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΧΕΔΙΑ

Κάποια σχέδια και χάρτες, αν και μεγάλα, μπορούν άνετα να τοποθετηθούν από ένα άτομο. Το κόλπο είναι να κολληθεί ο χάρτης στον τοίχο, ξεκινώντας ​από τη μέση προς τις άκρες​. Διαβάστε παρακάτω, αλλά δείτε και το παρακάτω βίντεο που θα σας βοηθήσει πολύ:

Βήμα 1ο

Το πρώτο βήμα είναι να στερεώσουμε το αυτοκόλλητο προσωρινά στον τοίχο με χαρτοταινία από τις 4 γωνίες του. Φυσικά πρέπει να προσέξουμε το αυτοκόλλητο να είναι ευθυγραμμισμένο.

Βήμα 2ο

Στη συνέχεια, βάζουμε μια χαρτοταινία στο κέντρο του αυτοκόλλητου, κάθετα, από πάνω προς τα κάτω, σα να τον χωρίζουμε στη μέση. Αυτό θα μας επιτρέψει να τον κολλήσουμε μισό-μισό.

Βήμα 3ο

Τώρα που το αυτοκόλλητο είναι καλά στερεωμένο και χωρισμένο στα δύο, ασχολούμαστε με το πρώτο μισό (αριστερό ή δεξί, οτι μας βολεύει). Αφαιρούμε τις ταινίες των δύο γωνιών κρατώντας το αυτοκόλλητο από πάνω και αποφεύγοντας να μας κολλήσει στον τοίχο. Ξεκολλάμε από πίσω τη χάρτινη βάση και ξεκινώντας από το κέντρο τον κολλάμε στον τοίχο.

Βήμα 4ο

Κάνουμε το ίδιο και για το άλλο μισό, αλλά αφαιρούμε και την κάθετη ταινία.

Βήμα 5ο

Πατάμε καλά τα σημεία που δείχνουν να μη κόλλησαν καλά και είμαστε έτοιμοι!